Hírek

Ilyen lesz a 2019/20-as tanév
A teljes rendelet


Iskolai farsangi bál

bővebben >


Gratulálunk

Büszkék vagyunk SÜMEGI BOTOND tanulónkra

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központja által megrendezett 2018/2019. tanévi Országos Nemzetiségi Rajzversenyén a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola Pörbölyi Telephely intézményből a zsűri Sümegi Botond tanuló pályaművét kiállításra javasolta.

A tanulónak és a felkészítő pedagógusoknak gratulálunk!

A díjkiosztó ünnepség időpontjáról tájékoztatást küldünk.

 

 

 

bővebben >


Könyvajánló a 3-4. osztálytól

 

A tanév első regényeként újra egy Rumini történetet olvastunk. A harmadikosoknak ez a második, a negyedikeseknek már a harmadik rész a regénysorozatból.

A képen a Hódszövetség négy királya: Tükörfarkú Kasztor a hódok, Kőpáncélos Agaton a teknősök, VIII. Szerpentész a kígyók és Lux Pollux a fénylények királya ó, no és Balázs, aki segít lebonyolítani a tárgyalást.

Berg Judit Rumini és a négy jogar című regényében főhősünk sok új barátot szerzett és még több izgalmas kalandnak volt részese. A regény elején a Szélkirálynő legénysége Gátvárosba tartott, de hatalmas viharba került. Az egerek kénytelenek voltak partra szállni Mocsár-szigeten, ahol Rumini a kígyók barlangjában találta magát. Kopjásvég várában Omnitudortól sok fontos dolgot megtudott a trónbitorló Hódító Hodrikról. Balikóval elhatározták, hogy a jó oldalra állnak, megakadályozzák, hogy Hodrik megszerezze a teknősök jogarát, s ezzel az örök hatalmat a Hódszövetség felett. Hogy sikerült-e nekik? Mi már tudjuk.
Ha kíváncsi vagy rá, Te is olvasd el! Garantáljuk, hogy vidám, izgalmas, kalandokkal teli történetben lesz részed.

Pörböly, 2019. január 17.

Képek >

bővebben >


Szép volt gyerekek!

Az angyalbaba című karácsonyi műsor főpróbáján egy betegséghullám miatt néhány szerepet más tanulónk alakít, mint az esti műsor videofelvételén.

Legyen ez a néhány kép ajándék azoknak a gyerekeknek is, akik a sok-sok szövegtanulás, próba után az esti műsoron már nem tudtak részt venni, és azoknak, akik a beugró szerepben is ügyesen megállták a helyüket. Szép volt gyerekek!

Képek

bővebben >


Karácsonykor bármi megtörténhet,

olykor csodák is, ha a szívünket szélesre tárjuk.

Egy igazi "szeretet történettel" leptük meg azokat akik velünk voltak karácsonyváró esténken.

Nagyon büszkék vagyunk tanítványainkra, akik a betegséghullám ellenére is helytálltak. A történet őket is meghatotta, minket pedig büszkeség tölt el, hiszen mi lehetne nagyobb ajándék ennél a szívhez szóló bátor színészi alakításnál.

Köszönjük Andi néni az Angyalbaba csodálatos történetét.
https://youtu.be/QR1464iYgr0

bővebben >


Mikulás napi varázsóra

Mikulás délutánján szenzációs élményben lehetett részünk. Szuper érdekes és tanulságos fizikai kísérleteket láthattunk.

Még a hajunk is égnek állt.... de nem ám az ijedtségtől! Annyira jók voltunk, hogy a végén füstglóriák szálltak a fejünk fölé! Nagyon élveztük!

Képes összefoglaló

bővebben >


Nemzetiségi nap

Idei nemzetiségi napunkat az advent jegyében valósítottuk meg.

A nap elején vendég előadónk, Csordás Krisztina a VUK, azaz Verein fon Ungarndeutsche Kinder munkatársa remek bemutatót, játékot és táncot hozott tanulóink számára.

Ezt a bevezetőt Andi néni játékos csapatversenye követte. Kicsik és nagyok vegyes csapatokban gyűjtögették feladatról feladatra a pontjaikat. Remek délelőttöt töltöttünk együtt.

Az esemény képes összefoglalója.

bővebben >


Bozsik program

Büszkék vagyunk az U11 LEGJOBB játékosára, ADORJÁN MÁTÉra, aki a mi iskolánk szuper tanulója!

bővebben >


Kirándulás Gemencbe

2018. október 13-án a délelőttöt verőfényes napsütésben kirándulással töltöttük.

bővebben >


Lapok: 1 2