Hírek

 Ilyen lesz a 2018-19-es tanev.pdf
A teljes rendelet


Balatoni körút 2019. 05.23.

Idei tanulmányi kirándulásunk célja hazánk legnagyobb tavának, a Balatonnak, és a környező települések egy részének megismerése volt. Első állomásunkon, Siófokon borongós, szeles reggel várt minket, de a móló és a Balaton látványa így is gyönyörű volt.

Keszthelyen meglátogattuk a Festetics kastélyt, megismerkedtünk a főúri életmóddal. A keszthelyi vadászati kiállítás maga volt a csoda. Itt rengeteg valósághű állat trófeája a saját élőhelyének megfelelő környezetben látható.

A hosszú út után jól esett egy kisebb túra. Meglátogattuk a Szigligeti várat. Aztán játszótéri játék következett, majd felkapaszkodtunk a lépcsőkön, létrákon, hogy fentről is megcsodálhassuk a Balatont, a Badacsonyt és a Balaton-felvidéket.

A panoráma felejthetetlen a vár tetejéről. Utolsó állomásunk Tihany volt. Egy városnéző kisvonattal jártuk körbe a települést, majd a Tihanyi Apátság körül tettünk egy sétát. Végül komppal keltünk át a déli partra.

Köszönjük idei kirándulásunk támogatását Bátaszék Önkormányzatának és Bátaapáti Önkormányzatának!

„Balatoni körút 2019. 05.23.” album

bővebben >


Meghívó anyák napjára

bővebben >


Támogatói bál

bővebben >


Sümegi Botond különdíjas

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ által kiírt 2018/2019-es tanévi
ORSZÁGOS NEMZETISÉGI RAJZVERSENY
különdíjasa
SÜMEGI BOTOND 4. évfolyamos tanuló,
aki Budapesten, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, annak
Korczak termében illusztris körülmények között vehette át díját, mellyel iskolájának jelentős elismerést szerzett, s ezzel örökre beírta nevét a dicsőségek könyvébe.

Képek

bővebben >


Március 15-e Mórágyon

Az idén rendhagyó módon ünnepeltük március 15-ét.

Mórágyra látogattunk el, ahol nagyszerű program várt minket a lovastanyán. Nemzeti színű teríték, gyertyafényes emlékezés a forradalomra, a 12 pont, forrócsoki és medvehagymás pogácsa köszöntött minket a "Pilvax Kávéházban".

Megcsodálhattunk egy igazi huszár mentét és kardot is. Piros, fehér és zöld színekben mérte össze ügyességét három csapatunk. Volt ott vágta falovon, patkós váltóverseny és valódi talicskázás.
Ezután belekóstolhattunk a lovashuszárok mindennapjaiba. Sok-sok ismeretet szereztünk a lovakról, a gondozásukról, sőt mindannyian lovagoltunk is.

Az erdőben medvehagymát gyűjtöttünk, mert finom és egészséges.

Végül a játszótéri játék után kézműveskedés következett. Igazi átéléssel festettük meg a gipszformákat, ki-ki pej, fakó, sárga, szürke vagy fekete lófejjel, ahogyan azt a lovak színéről megtanultuk.

Nagyszerű nap volt! Köszönjük Bátaszék Város Önkormányzatának, hogy utazásunkat támogatta és a Mórágyi Völgység Lovas Egyesületnek a színvonalas programot!

A látogatáson készült képes összefoglaló.

bővebben >


Nyílt nap

Szeretettel várjuk a leendő kisiskolásokat és szüleiket nyílt napunkon 2019. március 27-én 9 órakor.

Vendégeink betekintést kapnak az első évfolyam iskolai életébe, megismerkednek iskolánk külső, belső környezetével, tantestületével.

A nap programja:

  • 9:00-9:25 Magyar nyelv és irodalom,
  • 9:30- 9:55 Matematika,
  • 10:00-10:25 Német nyelv órák látogatása.
  • 10:30- 11:00 intézményünk bemutatása a szülők, közös játék a gyerekek számára.

bővebben >


Nagyotmondó Tóbiás

Februárban iskolánkba látogatott a BIBUCZI Gyerekszínház Gyuláról. Három zenetanár előadásában nézhették meg a gyerekek a Nagyotmondó Tóbiás c. műsorukat. Hatalmasat mulattunk rajta, hogyan lett a fellengzős, mindenkit kihasználó Nagyotmondó Tóbiásból Igazmondó Tóbiás.

Köszönjük Pörböly Község Önkormányzatának hogy támogatott minket!

Az esemény képes összefoglalója.

bővebben >


Iskolai farsangi bál

bővebben >


Gratulálunk

Büszkék vagyunk SÜMEGI BOTOND tanulónkra

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központja által megrendezett 2018/2019. tanévi Országos Nemzetiségi Rajzversenyén a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola Pörbölyi Telephely intézményből a zsűri Sümegi Botond tanuló pályaművét kiállításra javasolta.

A tanulónak és a felkészítő pedagógusoknak gratulálunk!

A díjkiosztó ünnepség időpontjáról tájékoztatást küldünk.

 

 

 

bővebben >


Könyvajánló a 3-4. osztálytól

A tanév első regényeként újra egy Rumini történetet olvastunk. A harmadikosoknak ez a második, a negyedikeseknek már a harmadik rész a regénysorozatból.

Berg Judit Rumini és a négy jogar című regényében főhősünk sok új barátot szerzett és még több izgalmas kalandnak volt részese. A regény elején a Szélkirálynő legénysége Gátvárosba tartott, de hatalmas viharba került. Az egerek kénytelenek voltak partra szállni Mocsár-szigeten, ahol Rumini a kígyók barlangjában találta magát. Kopjásvég várában Omnitudortól sok fontos dolgot megtudott a trónbitorló Hódító Hodrikról. Balikóval elhatározták, hogy a jó oldalra állnak, megakadályozzák, hogy Hodrik megszerezze a teknősök jogarát, s ezzel az örök hatalmat a Hódszövetség felett. Hogy sikerült-e nekik? Mi már tudjuk.
Ha kíváncsi vagy rá, Te is olvasd el! Garantáljuk, hogy vidám, izgalmas, kalandokkal teli történetben lesz részed.

Pörböly, 2019. január 17.

Képek >

bővebben >


Szép volt gyerekek!

Az angyalbaba című karácsonyi műsor főpróbáján egy betegséghullám miatt néhány szerepet más tanulónk alakít, mint az esti műsor videofelvételén.

Legyen ez a néhány kép ajándék azoknak a gyerekeknek is, akik a sok-sok szövegtanulás, próba után az esti műsoron már nem tudtak részt venni, és azoknak, akik a beugró szerepben is ügyesen megállták a helyüket. Szép volt gyerekek!

Képek

bővebben >


Karácsonykor bármi megtörténhet,

olykor csodák is, ha a szívünket szélesre tárjuk.

Egy igazi "szeretet történettel" leptük meg azokat akik velünk voltak karácsonyváró esténken.

Nagyon büszkék vagyunk tanítványainkra, akik a betegséghullám ellenére is helytálltak. A történet őket is meghatotta, minket pedig büszkeség tölt el, hiszen mi lehetne nagyobb ajándék ennél a szívhez szóló bátor színészi alakításnál.

Köszönjük Andi néni az Angyalbaba csodálatos történetét.
https://youtu.be/QR1464iYgr0

bővebben >


Lapok: 1 2