Iskolánk · BEIRATÁS

 

BEIRATÁSI TÁJÉKOZTATÓ VIDEÓ

Jelentkezési lap-első oszt

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

 

 

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. 

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába (vagyis a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába) szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába

A szándék megerősítése mellett szükséges egy e-mailt küldeni. 

A) Kérjük, nevezze meg, melyik osztályunkba szeretné gyermekét beíratni:

                  1.a – általános, 

                  1.b – emelt szintű vizuális kultúra, 

                  1.c – nemzetiségi német nyelvoktatás 

B) Jelezniük kell, hogy Etikát vagy Hit- és erkölcstant választanak. Az egyiket kötelező választani. 

Ha Hit- és erkölcstant kérnek, akkor meg kell jelölniük, hogy Református, Római katolikus, Hitgyülekezet vagy Mazsihisz oktatásra tartanak igényt (csak egyet kell írni). 

C)  Jelezniük kell, hogy a tanévben 

napközit (16 óráig iskolai tartózkodást, tízórai, ebéd, uzsonna ellátással) szeretnének gyermekük számára, vagy 

menzai ellátást (ami csak az ebédet tartalmazza, s utána gyermeke a kötelező órák után távozik), vagy 

igazgatói engedéllyel a tanórák után távozik gyermeke – étkezést nem kérnek. 

 

Az emailt a következő címre kérjük:

 

igazgato@altisk-bszek.sulinet.hu 

 

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

elérhetőségen talál meg. 

 A beiratkozás menete: 

A beiratkozás 1. szakasza a bátaszéki szülőket nem igen érinti: 

Ez, csak azoknak a szülőkenek szól, akik pl. alapítványi iskolába, vagy pl. sportiskolába kívánják gyermeküket beíratni valahova távolabbi településre. 

Ideje: 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között 

A beiratkozás második szakaszaEz vonatkozik a Bátaszéken, Alsónyéken lakó szülőkre és azon szülőkre, akik a mi iskolánkba szeretnék a gyermeküket beíratni, de nem a mi településünkön laknak: 

2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között  tehetik meg.  

Minden tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül, ha nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. 

A szülő feladata: 

Meg kell erősítenie a gyermeke jelentkezését iskolánkban. Ez az online felületen történik. Ezen kívül egy emailt kell küldeni a fent megadott címre. 

Az online felületen úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményünket. 

Erre a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor. 

Milyen iratokra van szükség: 

  • A gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat (lakcímkártya)
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan 

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. (Ha ez problémát okoz, az iskola portáján elhelyezünk ilyen nyomtatványokat.) 

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, intézményünk lehetőséget biztosít a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolnia. Előzetes telefonon egyeztetett időpontban lesz lehetősége a beíratást elintézni.

 

tel.sz: 06 74 999 809 

          06 74 999 805 

Amennyiben Ön nem Bátaszéken, Alsónyéken lakik, de a mi iskolánkba kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az általános iskolával.

A fenti telefonszámokon egyeztessen időpontot!